Напої до піци
Щоб відчути всю повноту смаку страви, слід правильно доповнити її напоями. Підібрати напої до піци не складе особливих труднощів, але неправильний вибір може негативно вплинути на смак і зіпсувати приємне враження від трапези. На щастя, асортимент напоїв представлений у широкому розмаїтті алкогольних і безалкогольних варіантів. Але що п'ють із піцою? Це залежить від багато чого - обраної начинки, рівня гостроти, особистих смакових уподобань, країни проживання і навіть часу доби. Але давайте спробуємо глибше розібратися, який вибрати напій, якщо Ви вирішили замовити доставку піци в Харкові додому або поїсти її в закладі.
Яке вино п'ють із піцою
Традиційний супровід піци - вино, вибір якого насамперед спирається на начинку італійської страви. Алкоголь до піци потрібно обирати обережно, адже головне його завдання - вдосконалювати страву, виділити та проявити її смакові особливості. Наприклад, червоне вино ідеально гармонує з усіма варіаціями м'ясного наповнення:
- курка;
- яловичина;
- ковбасні вироби;
- шинка;
- поєднання різних видів м'яса та ковбас.
Що п'ють з піцою в Одесі на основі м'яса птиці з додаванням шматочків ананаса? Фахівці радять придивитися до вин сухої категорії: білих або рожевих, на ваш вибір. Їхній м'який та освіжаючий смак набагато контрастніше відображає ніжну текстуру птиці та солодких фруктів. Крім того, світлі вина вважаються нейтральними - вони не перебивають смак страви.
Чим запивати піцу вегетаріанську піцу? У сучасному світі доволі часто люди віддають перевагу піці з незвичайною начинкою - з кількома сортами сиру, грибами, іншими овочами, ананасами або навіть фруктами. Якщо ви любитель подібних вишукувань - запам'ятайте, що червоні вина з такими начинками не гармоніюють. Вам більше підійдуть білі сорти, бажано з наявністю помітної кислинки.
Чим італійці запивають піцу
Не дивно, що традиційна італійська страва користується особливою популярністю на батьківщині. Італійці досить часто їдять і готують піцу, яка спочатку була їжею для бідних, а в будинках знатних панів вона з'явилася тільки ближче до кінця 16-го століття. На той період основним напоєм забезпечених громадян було саме вино. Відповідно, і напої під піцу вибирали серед різних сортів вина. Сорт підбирався з урахуванням смакових якостей страви - що насиченіша начинка, то яскравіший смак вина підходив.
То чим італійці запивають страву зараз? Дивно, але ця тенденція збереглася. У більшій частині випадків це саме вино - благородний напій вважається єдиним правильним супроводом. На території Італії найчастіше подають сухе червоне вино, хоча й біле також актуальне, але обирається рідше. Насичені рецептури поєднують із червоним вином, а морські начинки, сирні варіації та м'ясо птиці як начинку запивають білим.
З яким напоєм їдять піцу в Полтаві крім вина? В Італії альтернативою вина, як не дивно, є вода. Вона може бути чистою або мінеральною, і підійде для будь-якого часу доби, зокрема в обідню перерву. Інша її перевага: вода зберігає справжній смак, вона потрібна, щоб не їсти всухом'ятку. Варто зауважити, що в інших країнах частіше віддають перевагу вже звичним нам сокам, пиву та міцнішим напоям.
Безалкогольні напої до піци
Обрати напої - це складне рішення, в якому відіграє роль смакові вподобання та поєднання з інгредієнтами піци в Києві.
Що пити з піцою крім алкоголю? Що пити з піцою крім алкоголю? Як ми зазначили вже вище, навіть для метрової піци добре підійде звичайна мінеральна вода. Наприклад, в Італії нею замінюють вино, і особливо вона хороша в теплу пору року. Для всіх тих, хто віддає перевагу іншим безалкогольним напоям, є інші варіанти чим запивати страву:
- лимонад;
- кола;
- соки з фруктів;
- морси;
- томатний сік.
Багато що розраховується з урахуванням добавок, наприклад, соки будуть доречні до риби і наповнення з овочів, а до м'яса більш актуальний томатний сік і морси. З яким напоєм страва поєднується в прохолодну погоду? Тут найкращим вибором буде чай: до риби - зелений, до м'ясного виконання - чорний, вегетаріанські ж страви поєднуються з чаями на основі трав або з добавкою фруктів. Також чудово підійде зелена кава, це вибір прихильників здорового способу життя.
Головне правило вибору напоїв - напої мають відтіняти, а не перебивати смак. Крім того, вони допомагають процесу засвоєння, зважаючи на що найкраще підійдуть соки та морси. Їх люблять як діти, так і дорослі. До м'яса ліпше обирати ягідні, томатні та персикові соки, а для інших начинок - виноградний, яблучний або апельсиновий соки.